5 обичайни грешки, които флористът иска да знаете

flower-florist-mistake

5 обичайни грешки, които флористът иска да знаете

Водещите флористи и сватбени агенти споделят най-често срещаните грешки, които двойките правят при избора на сватбени цветя и как да ги избегнат.

Намирането на великолепно вдъхновение за цветя е истинско забавление.Но всъщност вие не сте флорист и не знаете каква е разликата между метличина и хризантема? Или как да увеличите обема на цветята в зависимост от сезона – и то с ограничен бюджет? Тук идва на помощ вашият флорист.

Ето и най-често срещаните грешки, които двойките правят, когато става въпрос за сватбените цветя.

1. Опитвате се да копирате Pinterest
Много често булките са обсебени от снимка, която са намерили в Pinterest или някой сватбен сайт. Почти невъзможно е да се създаде точната декорация. Така че фокусирайте се по-малко върху копирането на снимки и експериментирайте в това, което ви харесва наистина с вашите любими цветя.

2. Да се ограничавате с цветове
Най-големите цветни грешки, които двойките правят, е че не са отворени към цветови палитри и различни видове цветя. Почти всички двойки избират бледите цветове или розовата гама с цветя-рози и хортензия, но всъщност има още много цветя, които могат да се използват в украсата.

3. Да предположим, че имате нужда от цветя навсякъде
Някои двойки предполагат, че трябва да имат цветя на всяка маса и във всеки ъгъл. Те не осъзнават, че мястото на събитието се изпълва с хора. Повечето от тези ъгълчета остават невидими или недооценени. За да избегнете това, съсредоточете цветовия си бюджет върху една незабравима сватбена маса например. Използвайте други детайли като светлината на свещи или ефектно осветление, за да акцентирате върху определени други места.

4. Използване на цветя извън сезона
Преди да се спрете на определено цвете, разберете кои са сезонните цветя за сватбата ви и използвайте тях, вместо да залагате изцяло на нещо екзотично или твърде скъпо. Божурите са много красиви, но са нежни и бързо увяхват и когато не са в сезон, са доста скъпи.
Опитният флорист може да ви насочи към правилните цветя за вашия специален ден, които са на разположение в сезона на сватбата ви и са в рамките на бюджета ви.

5. Избор на цветя, без да се отчита облика на ресторанта
Двойките често започват процеса на проектиране, без да обмислят съществуващия облик на мястото или ресторанта. Продължават да планират декора и цветовете на базата на идеи, които са си представяли преди да направят избор на място. Някои важни елементи, които двойките трябва да обмислят, преди да изберат локацията, са общия стил и цвят на мястото, както и осветлението, столовете, покривки, дори и посудата.

Статията е подготвена с съдействието на Вери Бери работилница за идеи.

Още новини може да прочетете тук !

Свързани публикации