Съвети за оптимизиране на сватбения бюджет

wee-picjpg1

Съвети за оптимизиране на сватбения бюджет

Каквото и да си говорим, винаги става въпрос за пари. А сватбеният бюджет обикновено накрая никога не е това, което сте планирали в началото. Хубавата новина е, че можете да си позволите желаната сватба, ако планирате всичко навреме/колкото по-рано, толкова по-добре/. Ето и няколко съвета как да постигнете това:

1. Започнете с организацията поне една година преди сватбата.
Ангажирайте локацията, както и някои от сватбените услуги като фото, видео, декоратор и др., колкото можете по-рано. Някои от тях могат да ви направят отстъпка за ранно записване. Понякога тази отстъпка е между 10 и 15%. – Новото място за вдъхновяващи сватбени емоции в гр. Пловдив

2. Направете сватбата си извън сватбения сезон.
Ако се ожените през месеците януари или февруари, можете да преговаряте с всички сватбени услуги за по-ниска цена. Обикновено през това време на годината няма много сватби и зимата има своите предимства. Какви са те-можете да прочетете тук. 

 

3. Придържайте се към прости покани.
Можете дори да ги направите сами. Нужен ви е само красив и/или ефектен картон. Има сайтове за готови темплейти, които да използвате и готово. Повече може да разгледате тук!

4. Сватбени артикули-втора употреба.
В интернет можете да намерите много сватбени детайли за декорация или сватбени аксесоари, които вече са били използвани по предназначение и младоженците ги продават след сватбата си. И то на доста прилична цена.

5. Сватбена рокля и костюм-от разпродажба.
Ако не държите да се ожените в тоалет от последната колекция на любимия си дизайнер, то можете да си купите роклята или костюма от някое переодично намаление. Обикновено модните също правят много големи намаления на стари колекции в края на сватбения сезон.

6. Плащайте в брой.
Ще си спестите много такси за банкови преводи, особено ако плащате от чужбина.

7. Посещавайте сватбени изложения.
На сватбените изложения много от фирмите участници дават специални отстъпки и обикновено се теглят томболи с атрактивни награди. Може да разгледате за предстоящото Изложение за Сватби и Събития /19 тук!

Още новини може да разгледате тук !

Прикачени

Свързани публикации